in

Clubhouse nedir? İşte hakkında tüm merak edilenler

Son günlerin tartışmasız en çok konuşulan konularından biri Clubhouse. Bir sosyal medya platformu olan, ancak pek çok uygulamadan farklı olarak salt ses tabanlı olan uygulama, özellikle davetiye yoluyla yayıldığı için ışık hızında yayılıyor. Peki Clubhouse nedir? Clubhouse’tan para kazanılabilir mi? Clubhouse ücretsiz mi? Clubhouse’ta seslerimiz, kişisel verilerimiz güvende mi?

Clubhouse, adın da anlaşılacağı üzere evleri sohbet odalarına çeviren bir uygulama. Sadece ses tabanlı olmasına karşın büyük bir ilgiyle takip edilen uygulama, davetiye yoluyla yayılıyor. Davetiyesi olmayanlar, sırası gelene kadar beklemek durumunda. Peki nedir Clubhouse?

DAVETİYEN YOKSA BEKLEYECEKSİN

Clubhouse, ücretsiz bir uygulama. Diğer sosyal medya platformlarından farklı olarak herkese kapısı açık değil ve davetiyesi olan uygulamaya erişebiliyor. Clubhouse ile sadece ses alışverişinde bulunabiliyorsunuz. Mesajlaşma veya video paylaşımı söz konusu değil.

ÜÇ FARKLI ODA

Clubhouse, Closed Room (Kapalı oda), Social Room (Sosyal oda) ve Publich Room yani herkese açık oda olmak üzere üç farklı oda sistemine sahip. Kapalı oda ile kullanıcılar sadece seçtikleri kullanıcılarla bir odada görüşebiliyor, diğer hiçkimse odaya erişemiyor. Sosyal oda ise odayı açan kullanıcının takip ettiği kişilerin odaya gelmesine izin veriyor. Takip etmediği kişiler odayı göremiyor. Public Room ise herkese açık olan ve en yaygın olarak kullanılan oda tipi.

SESLER HEM AKICI HEM DE NET

Discord’un altyapısını kullanan Clubhouse, bu nedenle ses kalitesiyle farkını gösteriyor. Konuşmacının arkaplanında gürültü olsa bile bu ses bastırılıyor ve sese odaklanılıyor. İnternet yavaş dahi olsa ses gayet akıcı ve net bir şekilde paylaşılıyor.

GÖRÜNTÜ VE YAZIŞMA YOK

Clubhouse’un en büyük farkı ise sadece sese odaklı bir uygulama olması. Kimseye ses dışında bir şey yollayamıyorsunuz. Uygulama, görüntü ve metin tabanlı paylaşımlara imkan veriyor.

iPHONE’A VAR, ANDROID’E HENÜZ YOK

Uygulama, şu an için sadece iPhone üzerinden kullanılabiliyor. Android kullanıcılarının ise bir süre daha beklemesi gerekecek. Uygulamanın yapımcısından gelen açıklama göre Android için çalışmalar başlamış durumda ve yaz aylarında Clubhouse, Android’e gelebilir. Uygulamaya bilgisayardan da erişimin bulunmadığını belirtelim.

NE KADAR GÜVENİLİR? CLUBHOUSE SES KAYITLARINI SAKLIYOR MU?

Clubhouse, henüz test aşamasında bir uygulama ve kuralları olsa da henüz tam anlamıyla oturmayan bir sisteme sahip. Uygulama, kullanıcıların izni doğrultusunda rehbere erişim sağlıyor ve kullanıcıların davetiye yollamasına imkan veriyor. Diğer yandan ses kaydı aldığına dair bir veri yok. Ancak yasal süreçler için konuşmaların kaydediliği iddia ediliyor.

1000 KULLANICIYLA BAŞLADI

Clubhouse, 2020 yılında kurulduğunda 150 milyon dolar değere sahip olan bir uygulamaydı. Yatırımcıların arasında yayılmaya başlayan Clubhouse, bugün 1 milyar doların üzerinde bir piyasa değerine sahip.

CLUBHOUSE İLE PARA KAZANILABİLİR Mİ?

Clubhouse, henüz çok yeni bir uygulama. Ancak uygulama, gelir modeli de yaratacak. Kullanıcılar neredeyse, orası elbette reklam için de elverişli olabilir. Odalardaki sohbetlere olan ilgi ile alakalı olarak markaların kişilere sponsor olması mümkün.

KATILIMCI SAYISINDA SINIR 5000 KİŞİ

Clubhouse, bir odaya maksimum 5 bin kişinin girebilmesine izin veriyor. Üstüne çıkıldığında ise odaya girebilmek mümkün olmuyor ve odayı terk eden olduğunda yeniden odaya girmek için şansınızı deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0