Son günlerde pek çok kişi ritüel günah mı ve büyü sayılır mı sorusunu araştırmaya başladı. Ritüellerin hedefi bolluk ve bereket, sağlık, uzun ömür gibi kavramlardır. Örneğin bir toplumda kötü ruhlardan korunmak amacıyla gerçekleştirilen ritüeller, insanın güvende kalacağı düşüncesini destekler. Bir başka toplumda gerçekleşen yiyecek ritüeli, o toplumun bolluk ve berekete kavuşmasını hedefler. Peki, ritüel günah mı ve büyü sayılır mı? Sizler için hazırladığımız haberimizde ritüel günah mı ve büyü sayılır mı sorusunu yanıtladık. İşte tüm detaylar…
Ritüel günah mı ve büyü sayılır mı?
Oyuncular, sporcuların yaptığı ve kendilerine şans getirdiğine inandığı birçok ritüeli vardır. Sosyal hayat içerisinde birçok kişinin de buna benzer ritüelleri bulunuyor. Ritüel bir dini inanç değildir, bir alışkanlık olarak ifade edilebilir. Ancak son günlerde ritüellerin günah olabileceği tartışılmaya başlandı. Dini bilgilere ve uzman görüşlerine bakıldığında ritüel, totem gibi davranışlar Allah’a iman yerine doğaya ve hayvanlara veya başka bir nesneye inanç edilmesi olarak görülür ve bu İslam dinine göre sakıncalıdır. Bu nedenle Müslümanların bu tür davranışların yerine Allah’a iman etmeleri ve yönelmeleri istenmektedir.
Ritüel ne anlama geliyor?
Ritüel kişi tarafından kutsallaştırılmış davranışlara denir. İnsanlar sosyal hayat içerisinde birçok alışkanlıkları benimser ve bu otomatik olarak istemsiz olarak yapılır. Bunun yanı sıra bazı durumlarda insanlar yaptıkları bir davranışı, eylemi benimser ve bunu sürekli olarak istedikleri anda yapar. Bu durumlara genel olarak ritüel denir.
Ritüel ne için yapılır?
Ritüel kelimesi toplum içerisinde dinsel törenler, doğum kutlamaları ya da avcılık ile uğraşan kişiler için av ritüelleri şeklinde ele alınmaktadır. Yapılan törenlerde ya da kutlamalarda belli dualar okunur veya sözler söylenir. Dünya çapında belli kesim tarafından benimsenmiş olan pek çok farklı ritüel bulunmaktadır.
Telepati ritüel günah mı?
Telepati sözcüğü Yunancadan türetilmiştir. Tele kısmını telefondan da aklınıza gelebileceği gibi ‘uzak’, pathos ise duygu ve düşünce anlamlarına geliyor. Telepati hakkında 1930’lardan itibaren araştırmalar yapılmaya başlanmıştır. Telepati hakkında daha bilimsel bir tanım yapmak gerekirse, insan beynine inmek gerekiyor. Beynimizde meydana gelen her aktivite bir kimyasal reaksiyon ile oluşuyor. Bu kimyasal reaksiyonlar ile beraber çevreye çeşitli enerji dalgaları yayılıyor. Her canlının bir enerji yayını ve frekansı bulunuyor ve canlılar titreşim halinde oluyor. Uzaklıkla beraber titreşimler de azalıyor. Telepatide ise uzaklık bu yayın ve titreşimlere engel teşkil etmiyor. Telepati ritüel günah mı sorusunun net bir yanıtı bulunmuyor.
Aşk ritüel ne demek?
Aşk ritüeli, spiritüel danışmanlar tarafından, ilişkiyi güçlendiren, giden sevgiliyi geri döndürmenin aşk ritüelleri ile mümkün olduğunu iddia eden bir ritüeldir. Bu danışmanlar önceden yapacağınız istihare çalışması ile konuya dair ilahi bir rehberlik almaktadır. Size iyi gelmeyen enerjilerden, olumsuzluklardan uzak durmaya şimdiden başlayın. Sizler değişmeye başlayınca o da otomatik olarak zaten değişecektir. Siz hiç çaba göstermeden, hiç değişmeden ondan bir şey istemek yanlış bir şeydir. Onu bütün kalbiniz ile arzulayın ve isteyin. Böyle olarak durumu açıklamaktadırlar. Gururu aşamamak durumunda, pişman olan taraf karşı tarafın olması beklenildiği zamanda, aramanın ya da mesaj atmanın zor olduğu anlarda telapati yöntemler ile isteğin ve arzunun gerçekleşmesinin mümkün olmasıdır. Yani kısacası korku enerjisinden çıkarak aşk enerjisine girme ritüelidir.