in

Hafta sonu koronavirüs aşısı yapılıyor mu?

Son zamanlarda neredeyse aşı çalışmalarının hızı üç katına çıkmış durumda. 18 yaşa kadar düştüğünden dolayı birçok insan her gün aşı olmak için randevu alıyor. Peki bu aşılar hafta sonu yapılıyor mu? Aşı randevusu hafta sonuna alınabilir mi?

Dünya’da ve Türkiye’de pandemi etkisini günden güne kaybediyor. Avrupa’da aşı çalışmaları neredeyse biteceğinden dolayı neredeyse pandemi öncesindeki hayata dönmüş durumdalar. Çoğu Avrupa ülkesinde artık kapalı alanlarda bile maske takma zorunluluğu bulunmuyor. Türkiye’de ise bildiğiniz üzere aşı yaşı 18’e kadar düştü. Hal böyle olunca Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamalarda 1 Temmuz itibariyle de sokağa çıkma kısıtlamaları ortadan kalktı.

Yani anlayacağınız Türkiye’de de aşı etkisini gösteriyor diyebiliriz. Binlerce insan hala aşı olmak için her gün randevu alıyor ve hastaneleri dolduruyor. Ancak aşıdan dolayı herhangi bir izin verilmiyor. Bundan dolayı da aşı için işlerinden izin alamayan insanlar hafta sonu aşının yaptırılıp yaptırılmayacağını internette sormaya başladı.

E-nabız veya MHRS’den isterseniz hafta sonu da istediğiniz saate eğer boşsa randevu alabilirsiniz. Bunun önünde hiçbir sakınca bulunmuyor. İstediğiniz gibi hafta sonu da gidip aşınızı olabilirsiniz. Yasakların kalkmasıyla birlikte artık Pazar günleri de aşı yapılıyor.

MHRS’den aşı randevusu nasıl alınır?

Aşı randevusu almak için birçok yol bulunuyor. Bu yollardan en fazla kullanılanı ise MHRS sistemi üzerinden aşı randevusu almak. MHRS sistemi normalde devlet hastanelerinde doktor randevusu almak için kullanılıyor. Ancak aşı çalışmaları nedeniyle insanlar çok fazla E-Nabız’a yüklenmesin diye yükü azaltmak amacıyla MHRS sisteminden de aşı randevusu alabiliyorsunuz. MHRS’den aşı randevusu almak için ise tek yapmanız gereken sisteme giriş yapmak. Sisteme hem şifreniz ve TC. Kimlik numaranız ile giriş yapabilirken hem de E-Devlet üzerinden de giriş yapabilirsiniz. Daha sonra karşınıza çıkan ekranda “Aşı Randevusu Almak İstiyorum” yazılı butona tıklayıp oradaki bilgileri doldurarak aşı randevusu alabilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0