in

Parklarda oturmak yasak mı?

Son alınan korona virüs tedbirleri kapsamında alınan kararlar birçok vatandaşın kafasını karıştırmıştı. Sık denetimlerin gerçekleştiği günlerde ise parklarda oturmak yasak mı sorusunun yanıtı merak ediyor. Sigara yasağının da gelmesiyle, denetimlerin artması da parklarda oturmak yasak mı endişesini güçlendirmiş durumda. Peki, parklarda oturmak yasak mı? İşte tüm detaylar…

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ortak yayın ile tüm haber kanallarından yeni kısıtlamaları vatandaşlara duyurmuştu. Vaka sayılarının hızla artması da yeni tedbirlerin denetimlerinin daha sıkı yapılacağını gösterdi. Sigara yasağından sonra parklarda oturmak yasak mı sorusu gündeme gelmişti. Hafta sonu güzel haftaya eşlik etmek isteyen vatandaşlar sık denetimlerle karşılaşınca parklarda oturmak yasak mı sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte parklarda oturmak yasak mı sorusunun yanıtı… 

 Parklarda oturmak yasak mı? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Üsküdar’da Cuma namazı sonrasında yaptığı açıklamalarda korona virüs (Kovid-19) tedbirleri konusuna da değinerek “Yeni tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız” dedi. Bu açıklamanın üstüne de endişeler oluşmaya başladı. 

Türkiye’de korona virüs salgını ile mücadelede yeni tedbirler yürürlüğe girdi. İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği genelgeye göre, restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya yerlerinin paket servis ve gel-al şeklindeki hizmetleri ile diğer kısıtlamalar 20 Kasım Cuma akşamı saat 20.00’de başladı. 

İçişleri Bakanlığı, üretim ve imalat tesisleri ile buralarda çalışanlar sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaklarını bildirdi. Sıkça yöneltilen sorulara sayfasında verdiği cevapta Bakanlık, inşaat sektörünün de muaf tutulan alana girdiğini belirtti. 

Getirilen diğer kısıtlamalar ise şöyle: 

– AVM, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri sadece 10.00-20.00 saatlerinde hizmet sunacak.
– Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme ­içme yerleri 10.00- 20.00 saatlerinde sadece paket servis veya gel­-al hizmeti verecek şekilde açık olabilecek. Hastanelerde bulunan yeme-içme mekanları ise genelge kapsamında getirilen kısıtlamalara tabi olmayıp, hastane yönetimlerinin vereceği karar doğrultusunda belirleniyor. Lokanta ve restoranlara getirilen kısıtlamalar oteller ve konaklama tesisleri için de bire bir geçerli değil. İçişleri Bakanlığı, kısıtlamalarla ilgili yayınladığı en çok sorulan sorular kısmında, otellerin restoranlarının sadece konaklama yapan misafirlerine hizmet edeceğini belirtti, ancak dışarıya servis yapamayacaklarının altını çizdi. Havaalanları içerisindeki yeme içme mekanlarının da sadece yolculara ve ulaştırma sektöründe çalışanlara hizmet vermek koşuluyla kısıtlama dışı tutulduğu belirtiliyor.
– Şehirlerarası kara yolları kenarında bulunan ve şehirlerarası toplu ulaşım veya lojistik amaçlı araçlara hizmet veren dinleme tesislerinde yer alan yeme ­içme yerleri kısıtlamalardan istisna tutulacak.
– Sinema salonları 31 Aralık 2020 tarihine kadar, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetleri ise yeni bir karar alınıncaya kadar durdurulacak.
– Tüm illerde 65 yaş ve üzeri kişiler gün içerisinde 10.00-13.00 saatlerinde, 1 Ocak 2001 ve sonrasında doğan 20 yaş altı bireyler ise gün içerisinde 13.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkabilecek. Ayrıca 65 yaş ve üzeri vatandaşların Seyahat İzin Belgesi almaları koşuluyla şehirlerarası seyahat edebilecekleri ve her türlü şehirlerarası toplu ulaşım aracını kullanabilecekleri bildiriliyor. 20 yaş altı gençler ve çocuklar da yanlarında veli/vasisinin bulunması şartı ile herhangi bir belge aranmaksızın şehir içi ve şehirlerarası yolculuk yapabilecekler.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0