in

Uludağ Üniversitesi açılacak mı? 

Korona virüs salgınının dünya genelinde devam ettiği günlerde uzaktan eğitimin ne zamana kadar süreceği merak ediliyor. Sosyal medyada yayılmaya başlayan iddialar Uludağ Üniversitesi açılacak mı sorusunu da gündeme getirdi. Küresel salgın nedeniyle Bursa Uludağ Üniversitesi bir anket yayınlayacağını duyurdu. Peki, Uludağ Üniversitesi açılacak mı? İşte, Uludağ Üniversitesi açılacak mı sorusunun detaylı cevabı… 

Uludağ Üniversitesi açılacak mı sorusu son günlerde pek çok kişinin gündeminde. Uzun süredir uzaktan eğitimle idame ettirilen okulların ilerleyen zamanlarda nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. Bu sebeple sosyal medya üzerinden yayılan söylentilerin üzerine Uludağ Üniversitesi açılacak mı sorusu araştırılmaya başlandı. Peki, Uludağ Üniversitesi açılacak mı? İşte tüm detaylar… 

Uludağ Üniversitesi açılacak mı? 

Bursa Uludağ Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; Öğrenciler yüz yüze veya online eğitim almak isteyip istemedikleri ile ilgili tercihlerini tüm dersler için otomasyon sistemi üzerinden yapacaklardır. Eğitim ile ilgili tercihler tek seferde alınacağından tercih değişikliği yapılamayacaktır. Yüz yüze eğitimde hedeflenen öğrenci sayısı sınıf kapasitesinin %20’sinden fazla olamayacağından, tercih sonuçlarına göre yapılacak planlama birimler (Enstitü/ Fakülte/ Konservatuvar/ Yüksekokul/ Meslek Yüksekokulu) tarafından daha sonra ayrıntılı bir şekilde web sayfasından duyurulacaktır. Tüm sınavlar online yapılacak, bireysel vb dersler ise yüz yüze yapılabilecektir. Anketler 2020-2021 Eğitim – Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı kayıt yenileme sırasında 16 Şubat 2021 (10:00) – 05 Mart 2021 (23:59) tarih ve saatlerde yapılacaktır. Hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler de 16 Şubat 2021 (10:00) – 05 Mart  2021 (23:59) tarihleri arasında otomasyon sistemine giriş yaparak anketlere katılacaklardır 

Tıp (4.,5. Ve 6.sınıflar), Diş Hekimliği, Veteriner (5.sınıf), Sağlık Bilimleri (4.sınıf) Fakülteleri ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda (2.sınıf) uygulamaya dayalı eğitim yüz yüze seyreltilmiş küçük gruplar halinde birimlerin Yönetim Kurulları tarafından planlanarak duyurulacaktır. Hibrid (karma) uygulamada yüz yüze eğitim alacak öğrencilerin dışındaki öğrenciler senkron olarak derslerini ders saatinde takip edeceklerdir. Dersler bulut sistemine yüklenerek asenkron olarak ta izlenebilecektir. Öğrenci toplulukları her türlü toplantı, seminer vb çalışmalarını online (çevrimiçi) yapabilecektir. 

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0