in

AÖF kitap veriyor mu?

Açık Öğretim Fakültesi (AÖF), pek çok vatandaşın uzaktan da olsa eğitimlerini sürdürebilmesine imkan sağlıyor. AÖF ile ilgili en sık sorulan sorulardan biri ise AÖF kitap veriyor mu sorusu… Eğitim dönemi başlamadan önce vatandaşlar Google’da AÖF’nin verdiği kitapların arayışına girerken en güncel bilgiyi sizlerle paylaşıyoruz. AÖF kitap veriyor mu? İşte merak edilen noktalar…

AÖF, öğrencilerin eğitimlerini sürdürebilmeleri için bir dizi kitabı da paylaşır. Kayıt olduktan sonra ders seçimini yaparak bu derslerin çıktısını alıyor ve açık lise kayıt bürolarına başvuruyorsunuz. Bu adımdan sonra ise öğrenciler kitaplarını edinme şansı buluyor. Peki AÖF kitap veriyor mu?

Kayıt işlemini yapan ve AÖF bürolarına başvuran öğrenciler, dersi ilk kez seçmeleri halinde AÖF’den kitap alabilme şansına sahip. Aksi halde AÖF tarafından ilgili öğrenciyle kitap paylaşılması söz konusu olmuyor.

Ancak kitap dağıtımı ilerleyen dönemlerde iyiden iyiye azalacak. Çünkü kağıt israfını önlemek adına bakanlığın adımlar atacağı ve kitapların dijital ortama kaydırılabileceği konuşuluyor. Bu konuda bazı somut adımlar da atılmış durumda. Özellikle de pandemide uzaktan eğitimin iyiden iyiye hayatımızın merkezine oturmasıyla birlikte kitapların dijitalleşmesinin önemi de bir kez daha anlaşıldı.

AÖF bugünkü koşullarda ise belli şartlar altında kitap dağıtımı yapıyor. Dersin ilk kez seçilmesi halinde AÖF öğrencisine kitap verirken, ikinci kez dersi almanız halinde (örneğin 2 yıl sonra) kitap alma şansınız kalmıyor. Bu nedenle dersleri geçmediğiniz sürece kitapları atmamanızı ya da başka birine vermemenizi öneriyoruz.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0