Sertaç Taşdelen kimdir sorusu son günlerde birçok kişi tarafından araştırılıyor. Türkiye’de yaygın olarak kullanılan uygulamalardan biri olan Faladdin’in kurucusu olarak tanınan Sertaç Taşdelen nereli sorusu da merak ediliyor. Ayrıca arıştırılan bir diğer başlık ise Sertaç Taşdelen kaç yaşında sorusu. Peki, Sertaç Taşdelen kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, Sertaç Taşdelen kimdir, nereli, kaç yaşında sorularının detaylı cevapları…
Sertaç Taşdelen kimdir, nereli, kaç yaşında?
1983 yılında dünyaya gelmiş, aslen Ankaralıdır. Anne ve babası eczacıdır. Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olmuştur. İş hayatına üniversite mezuniyetinin hemen ardından Dubai’de Yeminli Mali Müşavirlik Şirketi olan Ernst & Young’da Yönetim Danışmanı olarak atılmıştır. Yaklaşık 5 sene Dubai’de kalmış ve çalışmıştır. Bir yandan da dünyanın en iyi şirketlerine finansal ve kurumsal danışmanlık yapmıştır. Diğer bir yandan 5 fotoğraf sergisi yapmış, gelirinin tamamını ise bağışlamıştır. Yapmış olduğu bu bağışın ardından Dubai kraliyet ailesi ve Ayşe Arman ile tanışmıştır. Hürriyet Pazar’da Ortadoğu ve Balkanların En Yakışıklı Türk’ü başlığı altında manşet olmuştur. Çöllerde safari yapmış, dalgalarda sörf, fitness ve daha birçok spor ile iç içedir. Bağlı bulunduğu bir ajans ilede dünyanın en önemli markaları için kamera karşısına geçen Sertaç Taşdelen podyuma yer almış, dev billboardların marka yüzü olmuştur.
Dubai’den Singapur’a transfer
Her şey, annesinin Whatsapp’tan kahve falı bakmasıyla başlamış. Sertaç, Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdikten sonra Ernst and Young Dubai ofisinde yönetim danışmanı olarak çalışma hayatına başlamış. Bu nedenle 20’li yaşlarda Dubai’ye yerleşmiş, annesi Binnaz Hanım da onu ziyaret edermiş. Sertaç, şöyle anlatıyor o günleri:
“Annem çok güzel kahve falı bakar. Beni ziyarete her geldiğinde arkadaşlarımı eve yemeğe çağırır onlara Türk yemekleri yapar, Türk kahvesi ikram ederdi. Tabii arkasından fincanlarını yorumlardı. Hepsinin çok hoşuna gider, annemin yolunu dört gözle beklerlerdi. Aralarında şirket yöneticileri, sanatçılar, iş arkadaşları, hatta Sharjah Emirliği Prensi bile vardı.”
Derken Sertaç, şirketin Singapur ofisine transfer olmuş. Dubai’deki arkadaşları, veda yemeğinde “Şimdi bizim falımıza kim bakacak” diye hayıflanınca, Sertaç içilen Türk kahvesi fincanlarının fotoğrafını çekip, Whatsapp’tan annesine göndermiş, annesi de yorumlamış. Derken Sertaç, annesine doğum günü hediyesi olarak bir blog açmış. Binnaz Hanım, kahve falı yorumlarını yavaş yavaş buradan yapmaya başlamış. Bakmışlar ki talebe yetişemiyor Binnaz Abla, yeni yorumcular da katmışlar siteye. Artan yorumcu profillerinin yanı sıra kahve falına tarot, astroloji, iskambil, el falı ve rüya yorumları da eklenmiş. Yetmemiş; sitenin İngilizcesi de olsun istemişler, bu kez çevirmenler tutmuşlar. 2012 yılına geldiklerinde Sertaç, Singapur’da bir taraftan Ernst and Young’da çalışıyor, bir taraftan da binnazabla.com’daki bu gelişmeleri sürüklüyormuş:
“Çok yoğundum, ortağım ABD’de de çalışıyordu. Mobil bir düzene geçme hayalim vardı ve 2012 Haziranı’nda 29 yaşındayken Ernst and Young’daki işimi bıraktım. Zaten binnazabla.com’daki gelirim, yatırım danışmanlığı işimden aldığım maaşın üzerine çıkmıştı.”