in

F1 pol pozisyonu ne demek?

F1 pol pozisyonu ne demek sorusu arama motorlarında yoğun bir şekilde araştırılıyor. Yarıştan bir gün önce sürücülerin sıralama turları sonunda yakalamak istedikleri pol poziyonu nedir? F1 pol pozisyonu ne demek? Sürücülerin yarışı kazanmak adına önemli gördükleri pol pozisyonu nasıl kazanılır? Pol pozisyonu nedir? İşte, merak edilenler…

Formula 1 tarihinde geçtiğimiz aylarda en çok pol pozisyonu kazanan sürücü olarak tarihe geçen İngiliz pilot Lewis Hamilton’ın ardından çokça araştırılan pol pozisyonu nedir? Pol pozisyonu nasıl kazanılır? Pol pozisyonu ne demek? F1 pol pozisyonu ne demek? İşte, detaylı bilgiler…

F1 POL POZİSYONU NE DEMEK?
Formula 1 motor sporlarında belki de yarış kazanmanın sonrasındaki en önemli amaç olan pol pozisyonu arama motorlarında araştırılıyor.

Pol pozisyonu, sıralama turunda en hızlı tur süresini kaydeden sürücüye verilen başlangıç sıralamasındaki birincilik anlamına gelir.

Pol Pozisyonu yarışa en ön sıradan başlayacak olan pilotu belirtmek için kullanılan bir terimdir. Pol pozisyonuna sahip pilot, diğer tüm pilotların önünde yarışa başlama avantajına sahiptir. Öyle ki bu avantaj Formula 1 tarihindeki zaferlerin %40tan fazlasının pol pozisyonunda başlayan pilotlar tarafından kazanılmasını sağlamıştır.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0