in

Kaplumbağa sürüngen mi?

Kaplumbağa sürüngen mi sorusu bugünlerde vatandaşlar tarafından çokça araştırılıyor. Sosyal medyada yapılan paylaşımlar sonucunda gündem olan ve ilgi çeken kaplumbağa sürüngen mi? Yavaş yavaş gitmesi sebebiyle adeta sürüngen edası olan kaplumbağa sürüngen değil mi? Kaplumbağa nerede yaşar? İşte, merak edilen bilgiler…

Birçok kez masallara ve çizgi filmlere konu olan kaplumbağa evde beslenen bir canlı olarak da ilgi çekiyor. Sosyal medyada yapılan sürüngen bir kaplumbağa paylaşımı sonrası teyit edilmek istenen bilgilerden olan kaplumbağa sürüngen mi? Kaplumbağa nasıl bir canlı? Kaplumbağalar nasıl yaşar? İşte, detaylar…

KAPLUMBAĞA SÜRÜNGEN Mİ?
Kaplumbağa (ya da tosbağa) Testudines takımını oluşturan çok sert ve kemiksi bir kabuk içinde yaşayan, ağır yürüyüşlü, dört ayaklı, sürüngen bir hayvandır.

Hareketleri yönünden ne kadar telaşsız ve ağır hayvanlarsa onların tarih boyunca gelişimi de o kadar yavaş olmuştur. Kaplumbağalar, öteki sürüngenlerle birlikte Mezozoik’in ilk dönemi olan Trias Çağı’nda ortaya çıktılar. 200 milyon yıldan beri kaplumbağaların vücut yapıları önemli hiçbir değişikliğe uğramamıştır. Hâlbuki kaplumbağalar, dünyada soyu henüz tükenmemiş en eski hayvanlardandır.

Açlığa pek dayanıklıdırlar. Çok uzun ömürlüdürler. Yüz, yüz elli yıl kadar yaşarlar.

Kaplumbağalar çeşitlerine ve yaşadıkları iklim kuşağına göre kış uykusuna yatarlar. Deniz kaplumbağaları kış uykusuna yatmazlar çünkü onlar göç eden hayvanlardır. Bu iç güdünün ortaya çıkmasının nedeni İklim değişikliğidir. Bol Güneş ışığı alan kuru topraklarda kendine bir delik kazıp bütün kışı orada geçirmek üzere içine girer.

Günümüzde, soyunu sürdürmekte olan 250’ye yakın kaplumbağa türü bulunmaktadır.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0