in

ODTÜ’de tıp var mı?

ODTÜ tıp var mı? sorusunun yanıtı tercih yapacak adayların en çok merak ettiği konulardan biri: ODTÜ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi) Türkiye’nin gözde üniversiteleri listesinin başını çekiyor. Tercih dönemi yaklaşırken pek çok genç hayallerindeki üniversite ve bölümlere yerleşmeyi bekliyor. Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasına az bir zaman kala, pek çok genç hedeflerini puanları doğrultusunda şekillendirecek. Bu dönemlerde en çok merak edilen konulardan biri ise ODTÜ’de tıp fakültesi var mı sorusunun yanıtı. Pek çok kişinin yerleşme hayali kurduğu ODTÜ hangi şehirde? İşte, ODTÜ Tıp Fakültesi ile ilgili merak edilen sorunun yanıtı!

 

ODTÜ’de tıp ve hukuk var mı? sorularının yanıtı arama motorlarında son dönemin en fazla araştırılan konularından biri haline geldi. Akademik kadrosu ve İngilizce dil eğitimi ile Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversitelerinden biri olan ODTÜ pek çok gencin hayallerinden biri. Doktor olmak isteyen bazı adaylar ise ODTÜ’de tıp olup olmadığı konusunda araştırmalar yapıyor. Hem akademik hem de sosyal yönden pek çok artısı bulunan Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ne girmeyi hedefleyen adaylar tercih dönemini heyecanla bekliyor. Öte yandan, üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla pek çok aday hayallerine bir adım daha yaklaşacak. Peki, son zamanların en çok merak edilen sorusu olan ‘ODTÜ’de tıp var mı?’ sorusunun yanıtı ne? İşte, ODTÜ hakkında en çok sorulan sorulardan birinin yanıtı!

ODTÜ’de tıp fakültesi var mı?

Ankara’nın önde gelen üniversitesinde 5 adet fakülte ve 43 adet bölüm bulunmaktadır. Mühendislik,İdari Bilimler, Mimarlık, Fen-Edebiyat ve Eğitim fakültesinin bulunduğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Tıp ve Hukuk fakülteleri bulunmamaktadır. ODTÜ’ye girmek adayların bilmesi gereken bir diğer detay ise eğitim dilinin İngilizce olması. İngilizce yeterlilik sınavında geçerli not alamayan öğrenciler bölüme başlamadan önce bir yıl İngilizce Hazırlık eğitimi alıyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0