Montrö Boğazlar Raporu’nda yer alan bilgilere göre en son 2015 yılında Türkiye’ye giriş yapmış olan Fransız istihbarat gemisi Dupuy De Lome, HAARP projesinin bir parçası olduğu iddiasıyla gündemde yer alıyor. ABD’nin başlattığı ve sismik dalgaları harekete geçirerek yapay depremler oluşturduğu proje olarak bilinen HAARP’in gemi versiyonu olduğu düşünülen Dupuy De Lome, internet üzerinden araştırılmaya başlandı. Peki, HAARP gemisi nedir ve Dupuy De Lome bu sınıfa mı giriyor? İşte, merak edilen sorulara dair bazı bilgiler
HAARP NEDİR?
HAARP son 20 yılda ABD, Kanada başta olmak üzere, üzerinde en çok tartışılan, spekülasyon yapılan bir silâh
teknolojisidir. 19 Nitekim Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez‟in 200 bin kişinin öldüğü Haiti depreminin arkasında ABD‟nin HAARP silahının (Tesla makinesi) olduğunu iddia etmesi oldukça ilginçtir.
1930’ da amerikan gemilerinin radara yakalanmadan ilerlemesini sağlayacak Rainbow (Gökkuşağı) Projesi, Philadelphia Deneyi, Tungaska Sibirya’ da 1908’de hiçbir sebep yokken meydana gelen patlama ve büyük bir alanda meydana gelen yıkım, ultra düşük dalgalar, çok yüksek frekanslar, atmosferdeki elektrik akımının değerlendirilmesi, uzaktan kumandalı torpidolar, içerisine girmeyi imkansızlaştıran yüklü partiküllerden oluşan elektrik kalkanı, kendi tabiriyle ölüm ışını, suni deprem yaratma projeleri birinci dünya savaşı sonrasında devlet adına yaptığı çalışmalar olarak Tesla’ nın zaman zaman anlattığı araştırma konularıdır.
Tesla öldükten sonra ise tüm bu çalışmaların proje notları ortadan kaybolmuştur.
HAARP GEMİSİ NEDİR?
HAARP projesinin diğer ülkeler tarafından da takip edildiği bilinmektedir. Dolayısıyla Amerika’nın yerleşik olarak kullandığı proje merkezinin, Fransa gibi ülkeler tarafından gemi gibi hareketli bir platform üzerine yerleştirdikleri iddia edilmektedir. Ancak bu iddianın doğruluk payı henüz teyit edilmiş değildir.
DUPUY DE LOME HAARP GEMİSİ Mİ?
Dupuy De Lome, Fransızların elektronik istihbarat görevi için 2006 yılında filolarına dahil olmuştur. Gemide iki navigasyon radarı, uydu iletişim istasyonu, radar uyarı ve tanımlama sistemi ile elektronik gözlem teçhizatları bulunmaktadır.
Gemideki ekipman, çeşitli radarlardan gelen yayınları tespit edip analiz etmenin yanı sıra iletişim sistemlerinden gelen sinyalleri (uydular dahil) tespit ve kontrol edebilme kapasitesinde bulunmaktadır.
Gemideki teknoloji, e-posta mesajları ve cep telefonu konuşmaları da dahil olmak üzere modern iletişim araçlarını da gözlemleyebiliyor.
Bu bilgiler ışığında Dupuy De Lome’un HAARP gemisi olduğunu iddia etmek mümkün olmamaktadır.
DUPUY DE LOME EN SON 2015 YILINDA GİRİŞ YAPMIŞTI
Dupuy De Lome gemisi, en son 21 Haziran 2015 tarihinde Karadeniz sularına giriş yapmış ve 5 Temmuz tarihinde yönüne yeniden Akdeniz’e çevirmiştir. Fransızların elektronik istihbarat gemisi Dupuy De Lome, 4 Temmuz 2019 tarihinde yeniden Karadeniz sularına giriş yapmıştır.