in

Telegram web var mı ve nasıl kullanılır? 

Telegram web var mı ve nasıl kullanılır sorusu birçok kişi tarafından merak ediliyor. Dünyada ve ülkemizde en sık kullanılan sohbet uygulamalarından biri olan WhatsApp’ın uygulayacağı güncelleme sonrası birçok kişi muadil uygulama arayışına başlamıştı. Telegram da son günlerde en fazla indirilen uygulamalardan biri. Bu sebeple birçok kişi Telegram web var mı ve nasıl kullanılır sorusunu gündeme getirdi. Peki, Telegram web var mı ve nasıl kullanılır? İşte, Telegram web var mı ve nasıl kullanılır sorusunun detaylı yanıtı… 

Birçok internet kullanıcısı Telegram web var mı ve nasıl kullanılır sorusuna yanıt arıyor. WhatsApp’ın yeni güncelleme haberinden sonra alternatif uygulama arayışına giren kişiler Telegram web var mı ve nasıl kullanılır sorusunu gündeme getirdi. Peki, Telegram web var mı ve nasıl kullanılır? İşte, Telegram web var mı ve nasıl kullanılır sorusunun detaylı cevabı… 

Telegram web var mı ve nasıl kullanılır? 

2013 yılında anlık, çevrim içi mesajlaşma programı olarak piyasaya sürüldü. Çıkış yaptığı süreçten itibaren WhatsApp karşısında güçlü bir alternatif olarak hizmet veriyor. Özellik olarak WhatsApp’a benzerliği ilk dikkat çeken husustur. Aslına bakarsak iki uygulamayı birbirinden ayıran çok daha fazla özellik bulunuyor. 

Telegram web özellikleri 

Telegram’ı, isterseniz mobil uygulama ile isterseniz Telegram Web ile bilgisayardan kullanabilirsiniz. Her ikisinde de karşınıza aynı özellikler çıkacaktır. Uygulamaya kayıt olmanız için geçerli bir telefon numarası kullanmanız gerekiyor. Kayıt olduktan sonra diğer kullanıcılar tarafından telefon numaranızın görülmesini istemiyorsanız kullanıcı adı ile iletişime geçebilirsiniz. WhatsApp’tan farklı olarak, gizlilik Telegram için çok önemli. “Gizli sohbet” olarak seçtiğiniz konuşmadaki mesajlar, belgeler ve görseller gizlilik politikası gereği sunuculara kaydedilmez. Mesajlaşma silindiği andan itibaren hiçbir şekilde hiçbir yerden geri getirilemez. 

Süreli mesaj özelliği en kullanışlı özelliklerden biridir. Bir mesaj gönderildiğinde belirlenen bir süre için okunur durumda olur. Daha sonra alıcı ve gönderici tarafından otomatik olarak silinir. WhatsApp’ın son dönemde eklediği mesaj içeriğini silme özelliği Telegram ve Telegram Web özelliklerinde hali hazırda bulunuyor. Mesajlaş içeriği istenen anda manuel olarak silinebilir. Konuşmaların karşılıklı olarak silinebilir olması elbette büyük bir ayrıcalık ama pek çok uygulama ekran görüntüsü ile mesajların saklanmasına engel olamıyor. Telegram ise sohbet esnasında ekran görüntüsü alındığında karşı tarafa bildirim halinde uyarı gönderiyor. 

Telegram web nasıl kullanılır? 

WhatsApp’ı web olarak kullandığımız gibi Telegram da Telegram Web olarak kullanılabiliyor. Kısaca masaüstü uygulamasıdır. Windows, OS X veya Linux işletim sistemi kullanıcıları web sayfası üzerinden Telegram’a bağlanabilir. Aynı anda hem mobil cihazdan hem de web sayfasından sohbet devam edecektir. Ancak Telegram Web sayfası üzerinden yapılan konuşmalarda “gizli sohbet” özelliği ne yazık ki kullanılamaz. 

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0