in

Ağda yanığı nasıl geçer? Yüz bölgesine ağda nasıl yapılır?

Ağda yanığı ile karşılaşmamak için bazı yöntemler bulunmaktadır. Ağda yanığı ile karşılaşılması durumunda ise bazı yöntemlerle tedavi etmek mümkün olabilmektedir. Peki, ağda yanığı nasıl geçer? İşte, yüz bölgesine yapılabilecek olan ağda yöntemleri hakkında detaylı bilgiler AĞDA YANIĞI NASIL GEÇER? Aşağıda yazılan yöntemler, ağda yanığı ile karşılaşan ve bu yöntemi uygulayan kişiler tarafından uygulanmıştır. Doğru tedavi yöntemi için doktora yardımı almanız tavsiye edilir. İşte, bazı kişilerin uyguladığı ağda yanığı tedavisi; Yüzünüzde yanığı tespit eder etmez buz takviyesi yapın ve bekleyin (Yaklaşık yarım saat kadar) Yarım saat sonra yüzünüze silverdin tarzı yanık kremini uygulayın.  Aynı uygulamayı yatmadan önce bol sürerek gerçekleştirin. Bu yöntemi 3-4 gün boyunca uygulamaya devam edin. Sağlıklı olması açısından 1 hafta boyunca uygulamaya devam edin. Eğer 3-4 gün içerisine herhangi bir gelişme göremezseniz doktor desteği almanız tavsiye edilir. HASSAS BÖLGELERE VE YÜZE AĞDA NASIL YAPILIR? Kol altları, yüz, kasıklar, bacak araları, diğer bölgelere nazaran daha hassas bölgelerdir. Cilt hassasiyeti fazla olunca cildin tahriş olma olasılığı artar. Bu durumda hassas bölgelere sir ağda yaparken cildin tahriş olmasını engelleyecek birtakım uygulamalar gerekebilir. Ağda çeşidini belirlerken tek dikkat edilecek husus, cilt veya bölge hassaslaştıkça ağdanın içerdiği pudra miktarının ya da ağdadan önce sürülecek pudra miktarının artması gerektiğidir. Bu sebeple yüz ağdası, bacak ağdası, kol ağdası gibi farklı ağda çeşitlerine gerek yoktur. Hassas bölgelerde pudralı ağdaların tercih edilmesi veya ağdadan önce pudra sürülmesi yeterlidir. Pudrasız ağda kullanılıyorsa cilde ince bir kat pudra sürülebilir. Hassas bölgelerde ve ciltlerde ise bol miktarda pudralama yapılması gerekir. İnce pudralı bir ağda kullanılıyorsa bacak ağdası gibi göreceli fazla hassas olmayan bölgelerde alta pudralama yapılmayabilir ancak hassas bölge ve ciltlerde pudralama yapılması tavsiye edilir. Kalın pudralı bir ağda kullanılıyorsa alta pudra sürmeksizin sir ağda uygulaması yapılabilir. Cilt hassas ise pudralı ağdalar tercih edilmeli veya ince pudralı / pudrasız ağdanın altına bol miktarda pudralama yapılmalıdır. KAŞ, BIYIK, YANAK İÇİN YÜZ AĞDASI NASIL UYGULANIR? Pudralı ağdaları tercih ediniz. Antibakteriyel jel ile temizlenen bölgeye ağda sistemlerinden birini kılların çıkış yönünde uygulayınız. Pudralı ağda mevcut değilse bol pudralama yapınız. Kılların çıkış yönünde sürülen ağdanın üzerine aynı yönde ağda kâğıdı yapıştırınız. Ağda kâğıdını tek hamlede cilde paralel ve cildi alttan gererek kılların çıkış yönünün tersine çekiniz. Ağda kâğıdının kenarı ile ağda kalıntılarının üzerine tampon yaparak ağda kalıntılarını temizleyiniz. Kıl kalmış ise cımbız yardımı ile alınız. Göz çevresi ve mukoza dokuya (dudak, vb.) kesinlikle sir ağda uygulaması yapmayınız. Hassas bölgeler olduğu göz önüne alarak mümkün olduğu kadar küçük parçalar hâlinde çalışmaya özen gösteriniz.

Ağda yanığı ile karşılaşmamak için bazı yöntemler bulunmaktadır. Ağda yanığı ile karşılaşılması durumunda ise bazı yöntemlerle tedavi etmek mümkün olabilmektedir. Peki, ağda yanığı nasıl geçer? İşte, yüz bölgesine yapılabilecek olan ağda yöntemleri hakkında detaylı bilgiler

AĞDA YANIĞI NASIL GEÇER?

Aşağıda yazılan yöntemler, ağda yanığı ile karşılaşan ve bu yöntemi uygulayan kişiler tarafından uygulanmıştır. Doğru tedavi yöntemi için doktora yardımı almanız tavsiye edilir. İşte, bazı kişilerin uyguladığı ağda yanığı tedavisi;

  1. Yüzünüzde yanığı tespit eder etmez buz takviyesi yapın ve bekleyin (Yaklaşık yarım saat kadar)
  2. Yarım saat sonra yüzünüze silverdin tarzı yanık kremini uygulayın.
  3.  Aynı uygulamayı yatmadan önce bol sürerek gerçekleştirin.
  4. Bu yöntemi 3-4 gün boyunca uygulamaya devam edin.
  5. Sağlıklı olması açısından 1 hafta boyunca uygulamaya devam edin.
  6. Eğer 3-4 gün içerisine herhangi bir gelişme göremezseniz doktor desteği almanız tavsiye edilir.

HASSAS BÖLGELERE VE YÜZE AĞDA NASIL YAPILIR?

Kol altları, yüz, kasıklar, bacak araları, diğer bölgelere nazaran daha hassas bölgelerdir. Cilt hassasiyeti fazla olunca cildin tahriş olma olasılığı artar. Bu durumda hassas bölgelere sir ağda yaparken cildin tahriş olmasını engelleyecek birtakım uygulamalar gerekebilir.

Ağda çeşidini belirlerken tek dikkat edilecek husus, cilt veya bölge hassaslaştıkça ağdanın içerdiği pudra miktarının ya da ağdadan önce sürülecek pudra miktarının artması gerektiğidir.

Bu sebeple yüz ağdası, bacak ağdası, kol ağdası gibi farklı ağda çeşitlerine gerek yoktur. Hassas bölgelerde pudralı ağdaların tercih edilmesi veya ağdadan önce pudra sürülmesi yeterlidir.

Pudrasız ağda kullanılıyorsa cilde ince bir kat pudra sürülebilir. Hassas bölgelerde ve ciltlerde ise bol miktarda pudralama yapılması gerekir.

İnce pudralı bir ağda kullanılıyorsa bacak ağdası gibi göreceli fazla hassas olmayan bölgelerde alta pudralama yapılmayabilir ancak hassas bölge ve ciltlerde pudralama yapılması tavsiye edilir.

Kalın pudralı bir ağda kullanılıyorsa alta pudra sürmeksizin sir ağda uygulaması yapılabilir.

Cilt hassas ise pudralı ağdalar tercih edilmeli veya ince pudralı / pudrasız ağdanın altına bol miktarda pudralama yapılmalıdır.

KAŞ, BIYIK, YANAK İÇİN YÜZ AĞDASI NASIL UYGULANIR?

Pudralı ağdaları tercih ediniz.

Antibakteriyel jel ile temizlenen bölgeye ağda sistemlerinden birini kılların çıkış yönünde uygulayınız.

Pudralı ağda mevcut değilse bol pudralama yapınız.

Kılların çıkış yönünde sürülen ağdanın üzerine aynı yönde ağda kâğıdı yapıştırınız.

Ağda kâğıdını tek hamlede cilde paralel ve cildi alttan gererek kılların çıkış yönünün tersine çekiniz.

Ağda kâğıdının kenarı ile ağda kalıntılarının üzerine tampon yaparak ağda kalıntılarını temizleyiniz.

Kıl kalmış ise cımbız yardımı ile alınız.

Göz çevresi ve mukoza dokuya (dudak, vb.) kesinlikle sir ağda uygulaması yapmayınız.

Hassas bölgeler olduğu göz önüne alarak mümkün olduğu kadar küçük parçalar hâlinde çalışmaya özen gösteriniz.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0