in

Sırbistan telefon fiyatları | Vizesiz Sırbistan’dan ucuza telefon alınır mı?

Sırbistan ile Türkiye arasında önemli bir gelişme yaşanıyor. Çok yakında Sırbistan’a gitmek isteyen Türkiye vatandaşları artık pasaportlarını dahi yanlarına almalarına gerek kalmadan, sadece kimlikleriyle Sırbistan’a giriş yapabilecek. Sırbistan ile yaşanan bu gelişme sonrası kullanıcıların bir kısmı ise Sırbistan telefon fiyatları konusunda Google’da yoğun bir aramaya girdi. Peki Sırbistan telefon fiyatları nasıl? Türkiye ile fiyatlar karşılaştırıldığında Sırbistan’dan telefon satın almak mantıklı mı? İşte o çok merak edilen sorunun yanıtı

Sırbistan, Türkiye vatandaşlarını yakında yeni kimlik kartlarıyla da kabul etmeye başlıyor. Önceleri Sırbistan’a kullanıcılar 90 gün süresince vize almaksızın sadece pasaportlarıyla giriş yapabiliyordu. Şimdi ise kimlik kartları yeterli olacak. Sırbistan’a olan ilginin artması beklenirken, merak edilen bir başka nokta da Sırbistan telefon fiyatları oldu. Sırbistan telefon fiyatları uygun mu? Türkiye ile karşılaştırıldığında Sırbistan’dan ucuza telefon alınır mı?

Sırbistan telefon fiyatları, yükselen kur nedeniyle her zamankinden çok daha fazla ilgi görüyor. Ancak Sırbistan, sanıldığı gibi çok da ucuz bir ülke olmayabilir. Karşılaştırmak gerekirse ABD’de 1 TB’lık iPhone 13 Pro Max 1599 dolara satılırken, Sırbistan’da ise aynı modelin fiyatı 2294 dolara geliyor. Yani TL karşılığı olarak bu fiyat yaklaşık 40 bin TL’yi buluyor.

Türkiye’deki iPhone fiyatlarına baktığımızda da Sırbistan’la çok büyük bir farklılık olmadığını görüyoruz. 1 TB’lık iPhone 13 Pro Max’i de Türkiye’de yaklaşık bu fiyatlara bulabilmek mümkün.

Bu nedenle Sırbistan’dan ucuza telefon almak iyi bir seçenek değil. Özellikle iPhone’lar söz konusu olduğunda mümkünse ABD’den iPhone almak halen uyguna geliyor. Ancak ABD’ye gidiş dönüş masrafı işin içine girdiğinde bu fiyat avantajı da ortadan kalkıyor. Bu nedenle ABD’ye giden bir arkadaşınızdan telefon istemenizde fayda var.

Ancak yurt dışından getirilen telefonların Türkiye’de IMEI kaydının yaptırılması gerektiğini unutmayın. Bu da son güncel fiyatlara bakıldığında yaklaşık 2000 TL. Ayrıca IMEI kaydı yaptıran kişinin kendi SIM kartıyla telefonu 3 yıl boyunca kullanmak zorunda olması da bir başka zorunluluk. 3 yıl geçtikten sonra telefonu herhangi bir kişinin SIM kartı ile kullanmak mümkün olabiliyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0