in

Maraş dondurması nasıl yazılır?

Günlük yaşantımızda yazım yanlışları ile sık sık karşı karşıya kalıyoruz. Kullandığımız bazı kelimelerin yazılışları kafalarda soru işareti oluşturuyor. Bu sorulardan birisi de Maraş dondurması nasıl yazılır? oldu. İşte Maraş dondurması nasıl yazılır sorusunun cevabı… Tüm detaylar…

Halk arasında ve bölgelere göre kelimelerin telaffuzda farklılık göstermesi yazım yanlışlarına da davetiye çıkartıyor. Bu aralar da merak edilen yanlışlardan birisi de Maraş dondurması nasıl yazılır oldu.  Peki Maraş dondurması nasıl yazılır? İşte Maraş dondurması nasıl yazılır sorusunun cevabı… 

MARAŞ DONDURMASI NASIL YAZILIR? 

Günlük yaşantımızda yazım yanlışları ile sık sık karşı karşıya kalırız. Kullandığımız bazı kelimelerin yazılışları kafalarda soru işareti oluşturuyor. Bunun nedeni halk arasında ve bölgelere göre kelimelerin telaffuzda farklılık göstermesidir. 

Bu kelimelerden birisi de Maraş dondurması… Peki, Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre ekşi ya da Maraş dondurması kelimesi nasıl yazılır? İşte yanıtı. 

Maraş yöresine özgü sert ve kıvamlı dondurma anlamına gelir. Bu kelime genellikle maraşdondurması şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı Maraş dondurması şeklinde olmalıdır. 

 Kahramanmaraş dendiğinde çoğu kişinin aklına ilk olarak dondurma gelir diye düşünüyoruz. Sert kıvamı, hoş lezzeti ve eğlenceli sunumuyla hemen herkes tadına bakmıştır bu dondurmanın. Salep satıcısı Osman Ağa’nın bulduğu bu dondurmanın lezzet sırrı keçi sütüdür. Bir zamanlar Osman Ağa satamadığı salep, şeker ve sütü birbirine karıştırıp bozulmasın diye kara gömmüş. Ertesi sabah geldiğinde kıvam alan bu lezzet o günden bu yana meşhur Maraş dondurması olarak üretiliyor. Bölgenin harika doğasında kırlarda beslenen keçilerin sütünden yapılması da dondurmayı vitamin ve mineral deposu haline getiriyor. 

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0