in

Kertenkele ısırır mı?

Son zamanlarda yaz aylarının gelmesiyle birlikte birçok kişi kertenkelelerden oldukça çok şikayet etmektedir. İnsanlar kertenkelelerin ısırıp, ısırmadığını oldukça çok merak ediyor. Birçok insan tarafından merak edilen konu arama motorlarında en çok arananlar arasında yer alıyor. Peki kertenkele ısırır mı?

Herkesin beklediği yaz ayları geldi çattı. Bundan dolayı birçok insan yaz tatilini geçirebilmek için, yazlıklarına veya köylerine gittiler. Bu yerlerde genelde yaşanan en büyük sıkıntı kertenkeleler oluyor. Özellikle yaz aylarında insanlar tarafından çok fazla kertenkele şikayeti alıyor. Genel olarak zararsız olan kertenkelelerin, zehirli olanları da bulunuyor.

Bunun yanı sıra eğer çok fazla kendini tehlikede hissederse kertenkeleler size saldırabilir. Bu yüzden birçok insan genelde kertenkele gördüğü zaman çeşitli önlemler alır. Bu önlemlerin ilki eve girebileceği yerleri kapatmak olacaktır. Daha sonra bir ilaçlama işlemi gerçekleşecektir. Bu işlem genel olarak sisleme yöntemiyle yapılmaktadır.

Bu yöntemin kullanılmasındaki asıl neden kertenkelelerin derilerinin oldukça kalın olmasıdır. Bu yüzden püskürtme bir işe yaramayacaktır. Kertenkele ısırır mı sorusuna gelecek olursak yukarıda da belirttiğimiz gibi eğer kendini tehlikede hissederse kertenkeleler ısırabilir. Bunun yanı sıra eve girmiş ve siz de yanlışlıkla üstüne basarsanız yine kendini korumak için sizi ısırabilir. Bu yüzden kertenkelelerin eve girmesini kesinlikle önlemelisiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0