Salt bohemliği konu alan ilk yazılı eser Murger tarafından kaleme alınmış olan La Boheme adlı romandır. Moda severler son zamanlarda rahat kıyafetlerin moda olması sebebiyle bohem şıklık nedir, bohem şıklığı ne demek sorusuna cevap arıyor. Peki bohem şıklık nedir, bohem şıklığı ne demek? İşte bohem şıklık nedir, bohem şıklığı ne demek sorusunun yanıtı…
BOHEM ŞIKLIK NEDİR? BOHEM ŞIKLIĞI NE DEMEK?
Kendini bohem olarak adlandırılan bir kişinin tek kaygısı sanat ve öğrenmektir. Bu kimseler hayatlarını günübirlik yaşar ve kısmen de bu sebeple çoğunlukla finansal açıdan zor durumda bulunurlar. Başka bir ifadeyle de adını duyuramayan ve popülerliği düşük sanatçılar da halk arasında bohem olarak adlandırılmaktadır. Bu kişiler özellikle yeteneklerini kullanacak imkanları bulamamış, düzensiz ve savruk yaşayan ressam, aktör, müzisyen, yazar gibi entelektüel kimselerdir. Çoğunlukla edebiyat ve sanat dünyasından kimseler için kullanılan bu terimin özel noktası bu kişilerin yarınını düşünmeden günü gününe tasasız ve derbeder bir yaşayışı olması durumudur.
Bohem Stilinin Ana Unsurları
Keten, kadife, şifon, ipek, kürk, süet, deri, denim, pamuk gibi doğal kumaşların kullanımı.
Çok katmanlı dokular.
Rahat ve özellikle geleneksel platform ya da dolgu topuklar üzerinde, çok yüksek dolmadan topuklu yapılan ayakkabılar.
İkinci bilezik, güneş gözlüğü, kolye, kemer, küpe, inci mücevherleri ya, bantları, saç bantları vb. aksesuarlar lüks veya fazla takılar içerebilir.
Doğal sesleri ve renkleri vardır. Bu, neon tonları olmaması anlamına gelmektedir.
Çiçek desenleri, etnik ilham baskılar, eklektik ipuçları ve yenilikçi tarzı aksan varlığı.
Yüksek belli tasarımlar, saçaklar, büyük aksesuarlar, dantel, maksi etekler, çeşitli dokulu parçaları, örme ayrıntıları, giysileri vardır.
Renkli giysiler dört tonu birlikte içermemelidir. Bunlar siyah, gri, bej, ya da anahtar seçenekleri ile tercih edilebilir, Kahverengi, altın, mor, kırmızı veya bordo tonları ile birlikte kullanabilirsiniz. Giysiler çekici ve bazı dikkat çekici malzeme veya dokular ile yapılır.