Twitter, Instagram ve Facebook gibi platformlarda sıkça paylaşılan dalga mı geçiyorsun canım etiketi akım haline dönüşerek trendlerde yer almaya başladı. Sosyal medya kullanıcıları yaşadıkları komik veya absürt olayları dalga mı geçiyorsun canım etiketiyle paylaşıyor. Akımı yeni görenler ise dalga mı geçiyorsun canım akımı nedir sorusunu gündeme taşıdı. Peki, dalga mı geçiyorsun canım akımı nedir? İşte, dalga mı geçiyorsun canım akımı nedir sorusunun detaylı yanıtı…
Dalga mı geçiyorsun canım akımı nedir?
Sosyal medyada bazı akımlar trend oluyor. Geçtiğimiz günlerde dalga mı geçiyorsun canım akımı sosyal medyaya damga vurmuştu. Yalnızca 1 hafta önce de sosyal medya kullanıcılarından bazıları 21. yüzyılın 21. yılının 21. günü saat 21.21’den sonra hayatında bir şeyler değişmesini temenni ediyordu.
Şimdi ise kullanıcılar dalga mı geçiyorsun canım etiketi ile paylaşımlar yapmaya başladı. Kullanıcılar, absürt bulduğu içerikleri dalga mı geçiyorsun canım etiketi ile paylaşıyor. Twitter gündeminde bu hashtag popüler durumda. Binlerce tweet atılmış. Instagram ve Facebook’ta da bu etiketle yapılan bazı paylaşımlar yer alıyor.
Koronavirüsle birlikte yaşadığımız sosyal izolasyon, birçok akımı da peşi sıra getirdi. Kimileri çok ilgi çekti, kimileri yadırgandı, kimilerini ise çoktan unuttuk bile. #evdekal hashtagi koronavirüs sürecinin sembollerinden biri oldu. Üstelik bu akım herhangi bir ülkeye ait, lokal bir slogan değil. Tüm dünya kendi dilinde #evdekal çağrısı yaparak bu büyük farkındalığa ortak oldu. Slogan şimdiden tüm dünyanın aynı paydada birleştiği ender konulardan biri olarak tarihteki yerini aldı. #evdekal o kadar güçlü bir etki yarattı ki, farklı versiyonlarının ortaya çıkması kaçınılmazdı. #kitaplakal serinin en güçlü ikinci akımıydı. Kısa sürede challange halini aldı ve herkes okuduğu kitapları paylaşmaya başladı. Ne kadar gerçekçi oldu bilinmez ama iyi bir şeye hizmet ettiği kesin yorumunu yapabiliriz.