in

Gizli numara nasıl öğrenilir? 

Arama motorlarında sıkça araştırılan gizli numara nasıl öğrenilir sorusu gündemdeki yerini aldı. Gizli numara ile arama yöntemi kimileri için bir güvenlik önlemi olarak görülürken kimileri için de bir tehdit unsuru olarak algılanmaktadır. Peki, gizli numara nasıl öğrenilir? İşte, gizli numara nasıl öğrenilir sorusunun detaylı yanıtı… 

Pek çok vatandaşı rahatsız eden gizli aramalar gizli numara nasıl öğrenilir sorusuyla araştırılıyor. Özellikle telefon üzerinden dolandırıcılığın yoğun bir şekilde yaşandığı günümüzde bu durumdan rahatsız olmak aslında son derece doğal. Peki, gizli numara nasıl öğrenilir? İşte, gizli numara nasıl öğrenilir sorusunun detaylı yanıtı… 

Gizli numara nasıl öğrenilir? 

Gizli numara ile aranmak üstelik de defalarca kez aranmak elbette birçoğumuz için rahatsızlık verici bir durum. Özellikle bahis siteleri gibi oluşumların tanıtım amacıyla yoğun bir şekilde kullandığı bu yöntem gerçekten de binlerce kişiyi çileden çıkarmakta. Ya da maalesef taciz ve tehdit gibi durumlarda da arayan kişi numarasını gizleyerek aranan kişiyi huzursuz edebilmektedir. Bu sebeple ülkemizde bulunan en büyük GSM operatörleri olan VodafoneTurkcell ve Türk Telekom aboneleri özel numara nasıl öğrenilir diye merak ediyorlar. 

Vodafone gizli numara öğrenme 

Vodafone aboneleri bilmedikleri bir numaradan gelen aramanın kim tarafından yapıldığını öğrenebilme imkanına sahiptir. Bunun için “Vodafone Bilinmeyen Numaralar” hizmetinden yararlanarak sizi arayan numaranın kime ve hangi operatöre kayıtlı olduğunu kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken işlemler; 11842 Bilinmeyen Numaralar servisini aramak ya da “KIM” yazıp boşluk bıraktıktan sonra sizi arayan 10 haneli GSM numarasını yazıp 7048’e mesaj atmaktır. 

Ancak bu işlemler yalnızca sizin bilmediğiniz ama arama ekranında görünen numaraların tespiti için geçerlidir. Eğer size gelen arama gizli bir numara tarafından yapılmışsa Bilinmeyen Numaralar servisi bu konuya açıklık getirememektedir. Vodafone özel numara öğrenme konusunda bu şekilde bir hizmet sunmamaktadır. 

Turkcell’de gizli numara öğrenme 

Gizli bir numara tarafından aranan ve bu aramadan rahatsız olduğu için arayan kişinin kimliğine ulaşmaya çalışan Turkcell aboneleri de Vodafone aboneleri gibi yalnızca yasal yollarla bu bilgiye ulaşabileceklerdir. Yani Turkcell özel numara öğrenme konusunda herhangi bir hizmete sahip değildir. Bu aramalardan rahatsız olan abonelerin izlemeleri gereken yol; savcılığa şikayetçi olduğunu bildirmek ve gizli numara ile arayanın kimliğine ulaşmaktır. 

Türk Telekom gizli numara öğrenme 

Gizli numara ile yapılan aramaların tespit edilebilmesine yönelik olarak Türk Telekom aboneleri de hukuksal yolları kullanmak durumundadır. Yani Türk Telekom’un gizli numaraların tespiti için herhangi bir hizmeti bulunmamaktadır. Eğer gizli bir numaranın aramalarından rahatsızlık duyuyorsanız ve arayan kişinin kimliğine ulaşmak istiyorsanız yapmanız gereken şey Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmaktır. 

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0