in

HFA nedir?

Son zamanlarda insanlar HFA’nın ne odluğunu merak etmeye başladı. Ticaret Bakanlığı tarafından geliştirilen bu uygulamayı birçok kişi internetten araştırmaya başladı. Peki HFA nedir? Ne işe yarıyor? Nasıl kullanılır? Nereden indirilir? Gelin bütün bu soruları hep beraber cevaplayalım.

Ticaret sanıldığı kadar adaletin olduğu bir yer değildir. Bundan dolayı da insanlar daha yüksek fiyatlardan ürünlerini satabiliyorlar. Özellikle bunu korona döneminin başlangıcında görmüştük. Birçok market ve eczane maske fiyatlarında çok yüksek rakamlara çıkmaya başlamıştı.

Bazı karaborsacılar ise maskeleri saklayarak daha fazla fiyatlarda satmaya çalışıyordu. Daha sonra bu duruma devlet tarafından el konularak maske fiyatı 1 TL’ye indirgenmiş olarak satılmaya başlandı. Hatta e-ticaret sitelerinden toplu alarak daha ucuza maske alabiliyordunuz.

Bunun gibi kriz durumlarında yaşanan bu haksız fiyat artışını önlemek için devlet duruma el atabiliyor. Ancak diğer zamanlarda da bazı firmalar bu fiyat artışlarını yapıyor. Bunu önlemek için ise Ticaret Bakanlığı tarafından yeni bir uygulama oluşturuldu. HFA yani “Haksız Fiyat Artışı” isimli uygulama sayesinde eğer bir yerde haksız bir fiyat artışı yapıldığını düşünüyorsanız bunu Ticaret Bakanlığı’na bildirebiliyorsunuz.

Bakanlık bu uygulama sayesinde bu yapılan haksız fiyatlandırmaların önüne geçmeyi amaçlıyor. Düşünüldüğünde günümüzde her işimizi telefondan yapar hale geldik. Hal böyle olunca bu işler için de bir uygulamanın olması büyük bir kolaylık sağlıyor. Bu uygulamayı indirmek istiyorsanız App Store ve Google Play mağazalarını kullanabilirsiniz. Uygulamanın hiçbir ücreti de bulunmuyor.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0