in

Flamingolar uçar mı?

Flamingolar son zamanlarda insanlar tarafından oldukça çok merak ediliyor. Ülkemizde yaşanan son üzücü olaydan sonra insanların flamingolara olan ilgisi daha da artmaya başladı. Flamingoların uçup uçmadığını birçok insan oldukça çok merak ediyor. Peki Flamingolar uçar mı?

Tuz Gölü’nde yaşayan flamingoların ihmal yüzünden ölmesinden dolayı birçok kişi sosyal medyada tepki vermişti. Çok fazla tepki toplayan olaydan sonra insanların flamingolara olan ilgisi artmaya başladı. Her bölgede yaşayamayan, pembe renkleri ile oldukça dikkat çeken bir kuş türü olan flamingoların insanlar uçup uçmadığını merak etmeye başladı.

Flamingolar, Türkiye’de özellikle Anadolu coğrafyasında “Allı turnuva” olarak bilinmektedir. Uzun boyunları ve ince bacakları ile dikkat çeken flamingoların en çok bilinen özelliği ise rengi. Pembe renginden dolayı dikkat çeken flamingolar genel olarak Dünya’nın güney bölgelerinde yaşamaktadır. Hollanda ve Almanya sınırlarında yaşayan flamingo kolonisi ise en kuzeyde yaşayan kolonidir. Genel olarak diğer hayvan türlerinin az olduğu yerlerde yaşayan flamingolar ülkemizde de Denizli, Acıgöl’de ve Tuz Gölü civarında yaşamaktadırlar. Tuz Gölü bölgesi flamingoların üreme kolonileri bulunduğu için oldukça önemlidir.

Uçup uçmadığı konusuna gelecek olursak, flamingolar uçan kuş türlerindendir. Hatta göçmen kuşlar sınıfında yer aldıklarından dolayı oldukça yüksekten uçmaktadırlar. Boyutları 120 cm ile 130 cm arasında olan bu kuşların renklerinin pembe olmasının nedeni ise yedikleri besinlerden dolayıdır. Yengeç, salyangoz, artemia gibi canlılar ile beslendiklerinden dolayı renkleri pembedir. Bu tür canlılar ile beslenmeyen flamingolar da bulunmaktadır. Bu flamingoların renkleri gri ya da beyazdır.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0