in

Sj ne demek?

Son zamanlarda internet dünyasında ortaya çıkan yeni bir dil oluşuyor. Bu dili takip etmek bazıları için çok kolay olmuyor. Özellikle 30 yaş üstü insanların çoğu bu dile aşina değiller. Bu dilin kelimelerinden biri olan SJ’de son zamanlarda oldukça fazla araştırılıyor. Peki SJ nedir? Ne anlama gelmektedir?

İnternet günümüzde her alanda bize kolaylık sağlıyor. Özellikle sosyal medya hesaplarında insanlar saatlerini geçiriyor. Bundan dolayı da doğal olarak sosyal medyada yeni bir dil oluşuyor. Özellikle gençlerin kullandığı bu dili diğer insanlar anlayamayabiliyor. Hal böyle olunca birçok insan tarafından bu kelimeler merak ediliyor. Son zamanlarda ise “sj” oldukça çok merak ediliyor.

Özellikle İstanbul Belediye Meclis Üyesi Dr. Taylan Yıldız’ın mecliste bu ifadeleri kullanmasından dolayı birçok kişi ne anlama geldiğini merak ediyor. Sj’nin çıkışına bakıldığında birçok kişi bu kelimeyi ilk başlarda “sjsjsjsjsj” şeklinde gülmek için yani random (rastgele harflere basmak) atarak gülmek için kullanıyordu. Bu kelimelerin özellikle seçilmesinin nedeni ise telefon kullanırken en kolay random atmanın yolu bu kelimeler olması.

Daha sonra sj sosyal medyada çok fazla kullanılmaya başlandı. Bir süre sonra “S ve onun kadim dostu J” akımı ortaya çıktı. Bununla ilgili birçok içerik paylaşıldı. Bununla birlikte sj artık bir random olarak gülme biçimi yerine iğneleme ifadesine dönüştü. Örnek verecek olursak biri komik olmayan bir şey paylaştığında sj yazabilirsiniz.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0