in

Casper VIA X20 özellikleri ve şaşırtan fiyatı

Yerli telefon üreticisi Casper, yeni akıllı telefon Casper VIA X20’yi duyurdu. Şirketin bugüne dek geliştirdiği en üst seviye telefon olan Casper VIA X20, fiyatıyla da şaşırtacak gibi görünüyor.

Casper VIA X20, 3699 TL fiyat etiketiyle Türkiye’de telefon mağazalarında raflardaki yerini aldı. Casper’ın ve hatta yerli telefonların en pahalısı olan VIA X20, 4510 mAh kapasiteli bataryasıyla geliyor.

MediaTek’in Helio P70 işlemcisinden gücünü alan telefonda 6 GB RAM yer alırken, dahili hafıza tarafında ise 128 GB kapasite kullanıcılara sunuluyor. Ancak cihazda microSD kart desteği de bulunduğundan toplam hafızayı sonradan artırabilmek de mümkün.

Telefonun arka yüzünde 48 MP çözünürlüğünde görüntü alabilen bir ana kamera yer alırken, bu ana kameraya 8 MP ultra geniş açılı lens ile 2 MP makro kamera eşlik ediyor. Telefonun ön yüzünde de 25 MP çözünürlüğünde görüntü alan bir selfie kamerası dikkat çekiyor.

4K video kaydı desteği sunmayan Casper VIA X20, 1080p HD çözünürlüğünde video kaydı alabiliyor. Ancak 3699 TL’ye satılan bir telefonda 4K desteğinin bulunmaması önemli bir eksiklik.

IPS LCD ekran paneli kullanan ve 6.53 inç ekran büyüklüğüne sahip olan Casper VIA X20’nin bataryası yüzde 0’dan yüzde 50’ye 45 dakikada şarj olabiliyor. Tam dolum için de 2 saat 30 dakika gibi uzun bir süre gerekiyor ki bu anlamda pek de başarılı olduğu söylenemez.

Dahili FM radyo özelliği de sunan üründe 3.5 mm kulaklık yuvasının bulunduğunu da belirtmek gerekiyor. Ancak Bluetooth 5 yerine Bluetooth 4.2 sürümünün telefonda bulunması bir başka eksiklik olarak göze çarpıyor.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0