in

Water Fasting nedir nasıl yapılır?

Water Fasting nedir nasıl yapılır sorusu özellikle son haftalarda fazlaca merak ediliyor ve Water Fasting kavramının gerçekte ne olduğu öğrenilmek isteniyor. Doğrudan insan sağlığıyla ilgili bir kavrama işaret eden ve Türkçe dilde aslında fazlasıyla yakından bildiğimiz bir eylemi anlatan Water Fasting, bizzat uygulamasanız da aklınızın bir köşesinde bulunması gereken bir kavram. Peki Water Fasting nedir nasıl yapılır? İşte bu konuda merak ettiğiniz her şey…

Water Fasting nedir ve Water Fasting nasıl yapılır diye kendinize sormaya başladıysanız diyet zamanınız gelmiş demektir. İnternet üzerinde bu konuda yazılan pek çok makale var, ancak doğru bilgiye sahip olmak için bu içerikleri didik didik okuyup gerçeğe ulaşmak gerekiyor. Biz de bu yazımızda Water Fasting ile ilgili aklınıza takılan soruların yanıtlarını veriyoruz. O halde şu sorularla başlayalım: Water Fasting nedir nasıl yapılır? İşte merak ettikleriniz…

Water Fasting kavramı aslında yeni bir durum değil ve Water Fasting Diyeti olarak da anılıyor. Türkçe olarak da Su Orucu ya da Su Diyeti şeklinde karşılığı var ve ülkemizde haliyle daha çok Su Orucu adıyla bu eylemi dile getiriyoruz.

Adından da anlaşılacağı üzere Water Fasting, tamamen insan sağlığı üzerine geliştirilen ve faydalı olduğuna inanılan bir diyet türü olarak biliniyor. Bu diyete göre kişi yemek yemiyor ve sadece su içiyor. Su diyetinde yani su orucunda olunan süre zarfında mide boş kalıyor ve sadece suyla dolduruluyor.

Bu özel diyetin insan sağlığına hem fiziki hem de ruhen iyi geldiğine inanılıyor. Ayrıca kilo problemi olanların da bu diyet yöntemine sıkça başvurduğu ve son yıllarda tercih ettiği de dikkatlerden kaçmıyor.

Su orucu nedir?

Az önce belirttiğimiz gibi Water Fasting kavramı aslında uzun yıllardır bildiğimiz bir diyet türünün karşılığı ve biz halk arasında Su Orucu olarak da isimlendiriyoruz.

Water Fasting sağlıklı mı?

Water Fasting, prensipte sağlıklı bir diyet türü gibi görülse de vücudun enerjiye ihtiyaç duyduğu sıralar mideyi boş bırakmak ve sadece suyla doldurmanın insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Bu nedenle doktor kontrolünde yapılmadığı sürece Water Fasting tavsiye edilmez.

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0