Adet döneminde oruç tutulamadığı gibi, tutulan oruçlar da geçersiz sayılır. Adet dönemi bittikten sonra kadınların oruç tutmaları tekrar mümkündür.
Ancak, adet dönemi boyunca oruç tutamayan kadınlar, bu günlerin telafisini yapabilirler. Bu telafi oruçlarını, adet dönemi sona erdikten sonra tutabilirler.
Diyanet İşleri Başkanlığı soruyu böyle yanıtladı
Kadınlar ay hâli (hayız) ve lohusalık (nifas) denilen özel hâllerinde namaz kılmazlar, oruç tutmazlar. Daha sonra tutamadıkları oruçlarını kaza ederler.
Oruca niyetlenen bir kadın, gün içerisinde âdet görmeye başlarsa orucunu bozar, temizlenince bu günün orucunu da kaza eder (Merğînânî, el-Hidâye, II, 276). İftar vaktine kadar oruçlu gibi davranması doğru değildir. Ancak Ramazanın hassasiyetine riayet ederek başkalarının yanında yiyip içmemesi uygun olur.