in

Polyglot nedir? 

Salgın sürecinde kendini geliştirmek isteyen birçok kişi yeni bir dil öğrenmeye başladı. Bu sebeple polyglot nedir sorusu da gündemdeki yerini aldı. Bazı insanlar için dil öğrenmek bir zevktir. Fakat hızlı dil öğrenmek için bazı tavsiyeler bulunuyor. Sizler için hazırladığımız haberimizde bu adımları derledik. Peki, polyglot nedir? İşte, polyglot nedir sorusunun detaylı yanıtı… 

Son günlerde pek çok kişi polyglot nedir sorusunu araştırmaya başladı. Kısaca çok sayıda dil konuşan insanlara polyglot deniyor. Biraz daha detaylı açıklarsak; iki dil konuşanlara “bilingual“, üç dil konuşanlara “trilingual“, dört dil konuşanlara “quadrolingual“, beş altı veya daha fazla dil konuşanlara da “polyglot (poliglot)” deniyor. Peki, polyglot nedir? İşte, polyglot nedir sorusunun detaylı cevabı… 

Polyglot nedir? 

Araştırmalar dil öğrenmek için en uygun yaşın ilk 5 yaş olduğunu söylüyor fakat siz kaç yaşında olursanız olun doğru yöntemlerle bir ve birden fazla yabancı dil öğrenmek hatta polyglot olmak mümkün. Yabancı bir dil öğrenirken tıpkı anadilini öğrenen bir bebek gibi öğrenmek istediğiniz dili günlük hayatta kullanarak pratik yapmak, bolca hata yaparak ve etrafınıza sorarak öğrenmek; sizi en hızlı geliştirecek yoldur. Yaşadığınız coğrafyada yabancı dilinizi geliştirecek bir ortam bulunmayabilir. Fakat akıllı bir telefon ve internetle tüm dil öğrenme imkânlarını elde edebilirsiniz.  

Hızlı yabancı dil öğrenmek için tavsiyeler 

Konuşmak istediğiniz dilde kelime öğrenmek: Polyglot olabilmek için atılan ilk adım dil öğrenirken kelime bilgisini genişletmek olacaktır. Fakat en verimli şekilde kelime öğrenmek için öğrenmek istenilen dilde “en çok kullanılan 500 kelimeye” bakmak işinizi kolaylaştıracaktır. Zira öğrendiğiniz sözcüklerin günlük hayatta sık kullanılan kelimeler olması pratik yapma aşamasında işlerinizi kolaylaştıracak ve öğrenme hızınızı arttıracaktır. Sık kullanılan kelimelere internet aracılığı ile ulaşmanız oldukça kolay olacaktır. 

Yabancı dizi ve filmler izlemek: Oldukça sık karşılaştığımız bu önerinin polyglot olabilmek adına işe yaraması için öncelikle alt yazılarınızı düzenlemeniz gerekiyor. Öncelikle tersine alt yazı tekniğini kullanarak Türkçe filmleri öğrenmek istediğiniz dilin alt yazısıyla takip edebilirsiniz. Daha sonra ise çift dilde alt yazı kullanmanızı tavsiye ederiz. Türkçe ve istediğiniz dilde alt yazı formatında dizi ve film izlemek size sadece Türkçe alt yazılı bir film izlemekten çok daha fazla şey katacaktır. Film ve dizi alıntılarıyla da pratik yapabilmeniz için Voscreen uygulamasını kullanabilirsiniz. Ayrıca bir topluluğun dilini öğrenmekle beraber kültürünü de tanımak, dili dinamik bir şekilde öğrenmenizi sağlayacaktır. 

Yabancı dilde şarkılar dinlemek: Yine bir o kadar klasik olan bu tavsiye için size önereceğimiz püf nokta şarkıları da hem sözleriyle hem çevirileriyle takip etmeniz olacaktır. Şarkı dinlemek kalıp ifadeleri öğrenmeniz ve uygulamalarını görmeniz hakkında size fazlasıyla yardımcı olacaktır. Telaffuz konusunda akılda kalıcı bir yöntem olan şarkı dinlemeyi çeşitli uygulamalarla daha verimli hale getirebilirsiniz. Bunun için oldukça kullanışlı ve öğretici uygulamalardan bir örnek, LyricsTraining uygulamasıdır. Uygulama kullanımında boşlukları tamamlama, çeviri yapma gibi fonksiyonlar bulunmakta ve öğreticiliğini en eğlenceli şekilde muhafaza etmektedir. 

Yabancı insanlarla çevrim içi pratikler yapmak: Yabancı dilinizi geliştirme aşamasında sizi en hızlı ilerletecek adım yabancılarla pratik yapmanızdır. Yabancı insanlarla da iletişim kurmak ve dil öğrenmek amacıyla kullanabileceğiniz bazı uygulamalar size ‘polyglot’ luk yolunda muazzam bir ilerleme kaydettirir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yükleniyor...

0